Al in het jaar 1968, 3 jaar na de start van de top 40, zond de zeezender radio Veronica een eerste "Aller tijden" lijst uit: De Top 100 Allertijden.

Maar pas nadat in het jaar 1999 Radio 2 de eerste editie van de zeer succesvolle Top 2000 uitzond, begonnen ook de andere Nederlandse radiostations massaal hun eigen "Aller Tijden" lijst samen te stellen en uit te zenden.

In de meeste gevallen stemmen de luisteraars van de betreffende zender op een door de zender van tevoren opgestelde lijst van nummers. Gelukkig komt het steeds meer voor dat de keuze vrij is, wat de diversiteit van de lijsten natuurlijk ten goede komt.

Er zijn meer websites op internet die een overzicht geven van verschillende gepubliceerde "Aller Tijden" lijsten, maar het unieke aan deze site is dat bij elke lijst ook de notering van vorig jaar wordt vermeld, en het aantal jaar dat een nummer in de lijst staat. Helemaal uniek op internet is dat op deze site ook van elke lijst een totaaloverzicht op punten en artiest is gemaakt op basis van de puntentelling zoals hij ook bij de top 40 wordt gebruikt.

Alle lijsten worden vanuit één centrale database op deze site geplaatst. Hierin wordt eerst elk nummer uniek gemaakt waardoor de schrijfwijze van een nummer in alle lijsten die op deze site staan hetzelfde is. Géén tikfouten dus (zoals je ze wel heel veel ziet op de officiële sites).

Als bron voor alle lijsten op deze site is altijd de officieel gepubliceerde lijst gebruikt van de betreffende radiozender.

Door intensieve controle is het zo goed als zeker dat er op deze site geen fouten staan in de data. Mocht je toch iets ontdekken, laat het mij weten via mailcontact (zie link onderaan deze pagina).

Je zult op deze website vooral allertijden lijsten vinden van de nationale radiozenders uit Nederland en België die nog steeds worden samengesteld, en dus minder van de regionale zenders en lijsten die in het verleden zijn uitgezonden.

In 2016 en 2017 is deze site (bijna) niet geüpdatet, maar vanaf (eind) 2018 worden alle lijsten weer helemaal opnieuw vanuit de database op deze site geplaatst zodra er een nieuwe editie van de lijst wordt gepubliceerd. Deze nieuwe lijsten kun je herkennen omdat de links hiernaar geel gekleurd zijn. Zo zullen aan het eind van 2019 alle lijsten op deze site weer helemaal up-to-date en gecontroleerd zijn.

Veel plezier met het bekijken van alle lijstjes!!! Bezoek ook eens mijn tutorial over EAC.

©2019  vragen, opmerkingen of fouten melden? mail me.